PUNCTUL GASTRONOMIC LOCAL-MODALITATE DE DEZVOLTARE SUSTENABILĂ A ZONELOR RURALE

 
Autor (i): Nicoleta BELU
 
JEL: Z32.
 
Cuvinte cheie: turism, zone rurale, gastronomie,dezvoltare sustenabilă.
 
Abstract:

Īn ultimii ani, īntr-un context aparte, petrecerea timpului liber īn zonele rurale a devenit o opțiune tot mai căutată de turiști. Destinațiile tuiristice mai puțin populate, diversitatea activităților īn aer liber, experiențele culinare inedite, fac din mediul rural o zonă cu un potențial turistic deosebit. Īn acest context, Punctele Gastronomice Locale, un nou tip de alimentație publică, reprezintă o opțiune de luat īn calcul pentru pasionații de turism rural și gastronomic, dar și șansa dezvoltării īntr-o manieră sustenabilă a mediului rural, păstrarea și transmiterea tradițiilor și obiceiurilor specifice, a patrimoniului cultural imaterial.

 
Articol: Fisier PDF