PROVOCĂRI CU CARE SE CONFRUNTĂ INDUSTRIA ALIMENTARĂ DIN REPUBLICA MOLDOVA LEGATE DE ACCESUL PE PIAȚA UNIUNII EUROPENE

 
Autor (i): Corina GRIBINCEA
 
JEL: L66, D4, Q18.
 
Cuvinte cheie: provocări, industria alimentară, piața UE-Moldova.
 
Abstract:
Īn prezent, industria alimentară din Republica Moldova se confruntă cu o varietate de provocări legate de accesul pe piața Uniunii Europene. Īn timp ce industria alimentară devine din ce īn ce mai circulară, sunt necesare mai multe investiții și o guvernare mai eficientă pentru a extinde inovațiile promițătoare. Competitivitatea pe piața internă și pe piața de export trebuie consolidată. Īntr-o economie circulară care se dezvoltă īncet, industria alimentară din Moldova trebuie să īmbunătățească operațiunile și să reducă costurile, menținānd īn același timp siguranța produselor și minimizānd deșeurile produse. Mai mult decāt atāt, tendințele de pe piața mondială a produselor alimentare sunt īn continuă schimbare. Studierea experienței industriei alimentare germane va fi de ajutor īn acest sens. Industria alimentară din Moldova trebuie să fie capabilă să anticipeze și să se adapteze la schimbări pentru a rămāne competitivă. Analiza prezentată īn acest articol evidențiază principalele provocări cu care se confruntă industria alimentară din Republica Moldova legate de accesul pe piața Uniunii Europene īn ceea ce privește productivitatea, preferințele și cererea consumatorilor, siguranța alimentară, reglementările guvernamentale.
 
Articol: Fisier PDF