OBIECTIVE ȘI STRATEGII NECESARE UNUI LIDER PENTRU REALIZAREA UNEI GESTIONĂRI EFICIENTE ĪN CADRUL UNEI SECȚII CLINICE A UNEI UNITĂȚI SPITALICEȘTI DE STAT. CARACTERISTICI SPECIFICE

 
Autor (i): Ioana Antoaneta PONEA (RADU), Bogdan ŞTEFĂNESCU, Elena Loredana COMĂNESCU, Maria Georgiana PONEA
 
JEL: D91.
 
Cuvinte cheie: management eficient, obiective, strategii, leadership, unitate spitalicească de stat, sistemul de sănătate.
 
Abstract:

Gestionarea unei secții spitalicești dintr-un sistem de sănătate supus reformelor și schimbărilor necesită o administrare coerentă, cu soluții interne adaptate la nivel local, la resursele și nevoile existente cerute de beneficiari. La nivelul fiecărei secții, managerii ar trebui să stabilească obiective menite să optimizeze activitatea, astfel īncāt serviciul medical oferit să fie de īnaltă calitate, să īndeplinească cerințele segmentului de populație deservit de unitatea spitalicească și ar trebui să găsească alternative, īn funcție de cele specifice, pentru a furniza servicii medicale la cerere, care să completeze veniturile pe care le obține secția. Vom discuta despre cazul unei secții psihiatrice pentru pacienții cronici, unde principalele surse de finanțare sunt decontarea serviciilor medicale prestate īn cadrul contractului-cadru și spitalizările plătite, constānd īn plata perioadei de spitalizare de minim 14 zile īntre două perioade de internare īn regim de decontare. Aceste internări plătite sunt modalități de a crește veniturile proprii prin furnizarea de servicii medicale la cerere. Metodologia implică combinarea cercetării calitative cu cercetarea cantitativă și se finalizează cu validarea ipotezelor, stabilite pe baza criteriilor de validare internă și externă.

 
Articol: Fisier PDF