CORELAREA INDICATORILOR DE DEZVOLTARE DURABILĂ ȘI SECURITATE ALIMENTARĂ

 
Autor (i): Maria OLEINIUC
 
JEL: D1, E21, I32.
 
Cuvinte cheie: Indicele sărăciei profunde, scorul consumului de alimente, rata diversității alimentare, ponderea celor mai sărace produse īn consumul național, ponderea populației sub consumul minim de alimente, exprimată īn valoare energetică (2 282 kcal/zi) (rata sărăciei extreme).
 
Abstract:
Īn urma evenimentelor succesive care au avut loc  la nivel global, īn ceea ce privește creșterea economică și consecințele acesteia, a existat necesitatea de a evalua consecințele tuturor modificărilor care au avut loc. Indicatorii dezvoltării durabile și ai indicatorilor de securitate alimentară ne ajută să evaluăm starea actuală a dezvoltării mondiale. Prin intermediul indicatorilor dezvoltării durabile, putem identifica, īn mod clar, situația īn ceea ce privește cele trei abordări de dezvoltare: abordarea economică, abordarea ecologică și abordarea socială.
 
Articol: Fisier PDF