EFICIENTIZAREA MANAGEMENTULUI ENERGETIC ĪN INDUSTRIA ALIMENTARĂ PRIN EVALUAREA FACTORILOR MOTIVAŢIONALI, DE PROGNOZARE ŞI A SISTEMULUI DE MĂSURARE A EFICIENŢEI ENERGETICE

 
Autor (i): Corina GRIBINCEA
 
JEL: L66, O13, Q43.
 
Cuvinte cheie: management energetic, industria alimentară, factori motivaţionali, de prognozare, sistem de măsurări a eficienţei energetice.
 
Abstract:
Articolul abordează subiectele managementuluieficienţei energetice, pornind de la modelarea unui sistem energetic alīntreprinderii din sectorul industriei alimentare prin prisma perfecţionăriisistemului motivaţional, de prognozare şi măsurări a eficienţei energetice. Īnbaza sondajului au fost determinate direcţiile principale de economisire aenergiei īn viziunea personalului managerial, au fost precizateprecondiţiile pentru realizarea studiului, īn special, caracteristicilespeciale ale fiecărui proces, locaţie, vārsta tehnică a utilajului tehnologic,experienţa şi cunoştinţele personalului, precum şi factorii-criterii, cuinfluenţă asupra eficienţei energetice a īntreprinderii. Īn articol suntdeterminate axele consumului energetic īn cadrul īntreprinderii industriale şipropuse măsuri de eficientizare energetică a proceselor industriale.
 
Articol: Fisier PDF